"Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Γονέων"

Περισσότερα...

"Ψυχόδραμα Παιδιών"

foto-akouo-to-paidi-mou

Περισσότερα...

"Νοητική Ενδυνάμωση"

noitiki endinamosi

Περισσότερα...

Νέα Άρθρα

Κουτσομπολιό

Κουτσομπολιό και Ανθρώπινες Σχέσεις !!!!

…από τη Γεωργία Τριανταφύλλου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπεύτρια

 

 

Κουτσομπολιό ή Κοινωνική Κριτική… Σίγουρα όπως και να αποκαλέσουμε αυτή τη συμπεριφορά, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και προφανώς θα υπάρχει στις ζωές όλων μας. Είναι χαρακτηριστικό της ανθρώπινης συμπεριφοράς… Όλοι έχουμε βρεθεί σε μια τέτοια θέση, άλλοτε σε μεγαλύτερο βαθμό και άλλοτε σε μικρότερο… Γιατί όμως κουτσομπολεύουμε???? Μας αρέσει? Διεγείρει κάποιες αισθήσεις μας ? Μας κάνει να νιώθουμε σημαντικοί? Ή αποδεκτοί? Είμαστε εμείς εκείνοι που ενημερώνουμε για τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο χώρο όπου κινούμαστε και έτσι μας έχουν όλοι «ανάγκη»?... Πολλά τα ερωτήματα…

 

 

Περισσότερα...

Θετική Σκέψη

Θετική Σκέψη… Βοηθάει?

Σίγουρα ΝΑΙ ….

  

… από τη Γεωργία Τριανταφύλλου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπεύτρια

 

Με όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα, γενικότερα αλλά και ειδικότερα στη χώρα μας, μπορώ να μην σκέφτομαι αρνητικά??? Η αρνητική σκέψη λοιπόν με βοηθάει? Όσο στενοχωριέμαι και κάνω αρνητικές σκέψεις, βλέπω κάποια βελτίωση? Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα συνήθως η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Μέσα μας έχουμε και το θετικό και το αρνητικό, που ανάλογα σε τι ψυχική κατάσταση βρισκόμαστε, χρησιμοποιούμε είτε το ένα είτε το άλλο. Το θετικό για να νιώθουμε χαρά, ευτυχία, ικανοποίηση και το αρνητικό για τον πόνο, τη θλίψη, τα προβλήματα, την αβεβαιότητα.

 

 

Περισσότερα...

Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου

Μην αναβάλλουμε άλλο να ακούμε τον εαυτό μας, να τον αγκαλιάσουμε και να τον αγαπήσουμε…

love-yourself

 

της Γεωργίας Τριανταφύλλου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Ψυχοθεραπεύτρια

Integrative Psychotherapeutic Counselling

ΜSc Foundations in Clinical Psychology

 

 

 

Πόσο εύκολο είναι να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας? Με τα θετικά μας και τα αρνητικά μας… Έχουμε άραγε την επιλογή αυτή? Η αυτοεκτίμηση είναι επιλογή, όχι αυτονόητη και σίγουρα θέλει προσπάθεια. Το αν λοιπόν αγαπάμε ή όχι τον εαυτό μας ουσιαστικά μας το δείχνει η ίδια μας η πορεία, η ίδια μας η ζωή, οι επιλογές μας σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο. Το δείχνει το σώμα μας, το δείχνει η ψυχή μας…

Περισσότερα...

Χρήματα και Σχέσεις

Χρήματα και Γάμος

της Γεωργίας Τριανταφύλλου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Ψυχοθεραπεύτρια

 

Στη σημερινή εποχή και ειδικά στη δεδομένη χρονική στιγμή, όλα κινούνται γύρω από τα χρήματα. Από αυτά που έχουμε, από αυτά που δεν έχουμε, από αυτά που θα θέλαμε να είχαμε...

Τα χρήματα, λίγα ή πολλά, επηρεάζουν τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, και συγκεκριμένα τις προσωπικές ερωτικές σχέσεις. Τα οικονομικά ζητήματα είναι από τα σημαντικά θέματα μέσα σε μια σχέση, αφού σε πολλές περιπτώσεις αντικατοπτρίζουν την αίσθηση της ασφάλειας που έχουνε τα άτομα, τις προσδοκίες τους, τις ελπίδες και τα όνειρά τους.

Περισσότερα...

Ο Ρόλος της Ενσυναίσθησης

Ο Ρόλος της “Ενσυναίσθησης” στη σχέση του Ζευγαριού. 

της Γεωργίας Τριανταφύλλου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Ψυχοθεραπεύτρια

 

Είναι άραγε εύκολο να μπω στη θέση του άλλου? Είναι άραγε εύκολο να προσπαθώ να νιώσω τι νιώθει ο άλλος? Είναι άραγε εύκολο να αναγνωρίζω το συναίσθημα του άλλου? Είναι άραγε εύκολο να είμαι ειλικρινής και να επικοινωνώ την κατανόησή μου?

 

με άλλα λόγια... Είναι εύκολο να μπούμε στον ψυχικό χώρο του άλλου και να μένουμε εκεί...να ζούμε προσωρινά στη ζωή του άλλου?

                                                                                                                                            

Τι σημαίνει όμως «Ενσυναίσθηση»? Η ενσυναίσθηση αποτελεί την ελληνική απόδοση της αγγλικής έννοιας «empathy». Είναι ένας όρος που συναντούμε στην ψυχολογία και στην ιατρική γενικότερα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...