"Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Γονέων"

Περισσότερα...

"Ψυχόδραμα Παιδιών"

foto-akouo-to-paidi-mou

Περισσότερα...

"Νοητική Ενδυνάμωση"

noitiki endinamosi

Περισσότερα...

Υπηρεσίες

 • Ατομική Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία

Η ατομική ψυχοθεραπεία βοηθάει το άτομο να εκφράσει τις βαθύτερες συναισθηματικές του δυσκολίες σε ένα ασφαλές περιβάλλον, να ταξινομήσει τις σκέψεις του, να έρθει σε επαφή με τον εαυτό του και τους σημαντικούς άλλους. Προσφέρει αυτοβελτίωση και αυτογνωσία στο άτομο σε όλα τα επίπεδα.

 • Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Η ομαδική ψυχοθεραπεία βοηθάει το κάθε μέλος της ομάδας να επικοινωνεί ποιοτικά με τον συνάνθρωπό του, να μάθει να διεκδικεί με σεβασμό προς τον εαυτό του και προς τον άλλο.  Δίνει έμφαση στις διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις και στην ομαδικότητα, στον σεβασμό και στην εμπιστοσύνη.

 • Συμβουλευτική Ζεύγους

Η Συμβουλευτική Ζεύγους μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη επικοινωνία των συντρόφων. Να αποδέχεται ο ένας σύντροφος τον άλλο, χωρίς να κατακρίνει,  να νιώθει τις συναισθηματικές και πρακτικές ανάγκες του συντρόφου του, να βελτιώσει τόσο τον εαυτό του όσο και τη σχέση.

 • Συμβουλευτική πριν το γάμο

Οι περισσότεροι άνθρωποι προβληματίζονται για το επόμενο βήμα της σχέσης του, για το γάμο, ίσως διότι δε γνωρίζουν πως να διαχειριστούν θέματα, όπως ο οικονομικός προγραμματισμός, οι διαπροσωπικές σχέσεις με τους τρίτους και τους συγγενείς, ο γονεϊκός ρόλος, η συναισθηματική ασφάλεια, για το πως θα είναι η σχέση του ζευγαριού μετά το γάμο, η αγάπη, για το πως θα ισορροπήσουν μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, και άλλα θέματα. Η συμβουλευτική πριν το γάμο βοηθάει τα ζευγάρια να επιλύσουν τις απορίες τους, να συζητήσουν τους προβληματισμούς τους και να θέσουν σταθερά και γερά θεμέλια στη σχέση τους.

 • Συμβουλευτική Οικογένειας

Όταν ένα άτομο στην οικογένεια παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα δυσλειτουργικό, ή κάποιο θέμα υγείας, επηρεάζονται όλα τα μέλη της οικογένειας. Η δυσκολία ενός ατόμου εκφράζεται σε ολόκληρο το σύστημα, διότι χρειάζεται να προσαρμοστεί όλη η οικογένεια σε νέες συνθήκες που ενδεχομένως να μην μπορεί να διαχειριστεί. Η συμβουλευτική οικογένειας βοηθάει τα  μέλη της να μάθουν να επικοινωνούν λεκτικά και συναισθηματικά με λειτουργικό, τρόπο.

 • Συμβουλευτική Γονέων

Αν, στις σχέσεις μας, η επικοινωνία είναι το ήμισυ του παντός, σε αυτήν με το παιδί μας είναι η αρχή και το τέλος. Γι’ αυτό και η τέχνη της είναι κάτι που, ως γονείς,πρέπει να μάθουμε να κάνουμε καλά. Είναι ίσως η μεγαλύτερη αγωνία του γονιού: η καλή σχέση με το παιδί του. Σε αυτήν την αγωνία έρχεται να απαντήσει η συμβουλευτική γονέων, η οποία, με επίκεντρο της φιλοσοφίας της το τρίπτυχο «σεβασμός- ειλικρίνεια-συγκέντρωση», φιλοδοξεί να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο παιδί μας και να καθησυχάσει τα άγχη μας, δείχνοντάς μας τον τρόπο να διαχειριστούμε καλύτερα τις συμπεριφορές των παιδιών μας.

 • Συμβουλευτική Εξαρτήσεων

Αλκοόλ, Τζόγος, Ουσίες, Κάπνισμα. Συνήθειες που κάποιες από αυτές μπορεί να νομίζουμε ότι είναι ακίνδυνες, αλλά μας δεσμεύουν και δε μας αφήνουν να χαρούμε τη ζωή, ψυχολογικά και σωματικά. Η συμβουλευτική εξαρτήσεων (ανάλογα με το είδος και το στάδιο της εξάρτησης, μπορεί να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα στο κέντρο συμβουλευτικής ή σε συνεργασία με ειδικό πλαίσιο αντιμεπώπισης εξαρτήσεων και σε συνεργασία με εξειδικευμένο ιατρό), στοχεύει στη στήριξη και ενδυνάμωση του ατόμου σε πολλά επίπεδα, ώστε να εξαλείψει συνήθειες που του δυσκολεύουν τη ζωή, την καθημερινότητά του και τις διαπροσωπικές του σχέσεις.

 • Θεραπεία μέσω Τέχνης

Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία μέσω τέχνης. Δραματοθεραπεία, Παιγνιοθεραπεία και Εικαστική Τέχνη. Μέσω της τέχνης το άτομο έρχεται  σε επαφή με τις συναισθηματικές του δυσκολίες και την αντιμετώπιση αυτών ή άλλων θεμάτων του, με έναν διαφορετικό τρόπο, πιο βιωματικό και πιο «χαρούμενο».

 • Τεστ Παιδιών & Ενηλίκων

Τεστ Προσωπικότητας Ενηλίκων, Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Αθηνά Τεστ σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών για διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών.

 • Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών

Η δημιουργική απασχόληση παιδιών (ανάλογα με την ηλικία) έχει σκοπό να προσφέρει τη χαρά της δημιουργίας, της συμμετοχής, της ομαδικότητας, της οριοθέτησης, της έκφρασης και διαχείρισης των συναισθημάτων, σε δραστηριότητες όπως το θεατρικό παιχνίδι, οι κατασκευές, η αφήγηση παραμυθιού, η ομαδική ζωγραφική.

 • Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Είναι σημαντικό να επιλέξουμε με όσο γίνεται πιο ακριβή κριτήρια το επάγγελμα που θα ακολουθήσουμε ανάλογα με την προσωπικότητά μας, τις ικανότητες και τις δεξιότητες που έχουμε. Μέσα από την επικοδομητική συζήτηση με τον ενδιαφερόμενο και τη συμπλήρωση ειδικού τεστ, το άτομο αποκτά μια πιο σαφή και ολοκληρωμένη θέση για το επάγγελμα που θέλει να ακολουθήσει ή ακολουθεί.

 • Συμβουλευτική Ψυχοθεραπευτική Υποστήριξη σε Φροντιστές Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Ο ρόλος του φροντιστή είναι ιδιαίτερα χρήσιμος και σημαντικός για τον ασθενή με ΣΚΠ. Οι φροντιστές έχουν πρόσθετες ευθύνες, μείωση του ελεύθερου χρόνου τους και πολλές άλλες υποχρεώσεις. Η συμβουλευτική υποστήριξη είναι αναγκαία στους φροντιστές για να μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο τους με αγάπη και υπομονή, επαναπροσδιορίζοντας το ρόλο τους και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

 

Νοητική Ενδυνάμωση

Ο στόχος του προγράμματος είναι η κοινωνικοποίηση και η νοητική ενδυνάμωση των ασθενών, ο προσανατολισμός στο χώρο και στο χρόνο, η αποφόρτιση, η παρουσίαση νέων ερεθισμάτων και οι ασκήσεις. Οι ασκήσεις αφορούν στην αντίληψη, στην προσοχή, στη μνήμη, στις εκτελεστικές λειτουργίες, στη γλώσσα, στη φαντρασία / δημιουργικότητα, κλπ. Οι ασκήσεις γίνονται σε γραπτό και σε προφορικό επίπεδο, καθώς εντάσσονται και άλλες μη φαρμακευτικές προσεγγίσεις, όπως art therapy.

 

Συμβουλευτική Ψυχοθεραπευτική Υποστήριξη σε Φροντιστές Ατόμων με Ανοια

Τα άτομα με άνοια (έκπτωση και εξασθένιση πολλές φορές των νοητικών λειτουργιών) έχουν ιδιαίτερες ανάγκες και χρειάζονται πρόσθετη φροντίδα σε πολλούς τομείς. Η συμβουλευτική ψυχοθεραπευτική υποστήριξη των φροντιστών, είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι είναι εκείνοι που βρίσκονται κοντά στον πάσχοντα, τόσο σε  πρακτικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο και χρειάζονται στήριξη ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους με δυναμικό και ισορροπημένο, σε συναισθηματικό επίπεδο, τρόπο.